![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@sztosz
Granice fizyczne sam mogę znaleźć już miałem że pracowałem na granicy wytrzymałości, czy to maraton weekendowy gdzie snu tyle ile w samochodzie a pracy kupa i czas i wszystko musi być dobrze złożone podłączone bo może ktoś zginąć... więc nie trzeba wojska do tego. Duże obciążenie psychiczne to prawie każdy doświadcza a fizyczne, to już zależy od osoby, ale moim zdaniem osoby które umią obsługiwać komputer i analizować informacje wysyłanie z karabinem w ręku w bój to marnowanie osoby. Pomijam fakt że w dzisiejszych czasach to takie przeszkolenie nawet jakby było 2 letnie nic nie znaczy. W wojsku jak i innych dziedzinach liczy się specjalizacja, jedna grupa dobrze wyszkolonych komandosów rozwali w drobny puch takich poborowych nawet przy 10 krotnej przewadze liczebnej (mniej więcej, wszystko zależy od sytuacji ale ona zawsze jest na korzyść osób które trenowały najróżniejsze warianty). Po prostu już nie ma sensu tworzyć do niczego nie zdatnych osób. Mówią że w czasie konfliktu będą wiedzieć kto jest zdatny, chyba lepiej aby wtedy przyjmowali chętnych bo tacy są zmotywowani aby robić, a nie na siłę wciągać wszystkich. Co do marnowania czasu czy w wojsku czy na studiach, to zwróć uwagę że na studia się wybiera dobrowolnie do wojska masz przymus. Co do powodów studiowania, to oprócz tych dla papierka i ucieczki od wojska, są tacy którzy chcą zdobyć wiedzę, na szczęście trochę takich osób znam i się cieszę, bo jakbym myślał że są tylko ci pierwsi to chyba bym się załamał. Najgorsze jest to że ci co nie chcą zdobyć wiedzy mają wpływ na ogólny poziom nauki, co mnie irytuje. (na szczęście to nie wszędzie występuje, są miejsca gdzie osoby które nie mają wiedzy są tępione przez wykładowców i innych studentów) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 04:18 |