![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2008 Skąd: Głowno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tabele z użytkownikami, w formularzu wpisuje sie nick i haslo które są przesyłane do następnej strony, na tej stronie wykonywane jest zapytanie o rekord
zmiennymi są dane wpisane na poprzedniej stronie w formularzu... no i co dalej, jak sprawdzić czy takie dane istnieją/pasują do siebie? wygląda to tak:
jak powinien wyglądać warunek w instrukcji IF aby w momencie gdy dane byłyby prawidłowe wyświetliło sie np. "jesteś zalogowany", reszte jestem w stanie sam sobie zrobić, potrzebuje tylko ten warunek... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
webdicepl, wyskakuje błąd: Parse error: parse error, unexpected T_IF in **** on line ** wydaje mi sie ze używając mysql_num_rows() bedzie łatwiej... Pisane z palca, zapomniałem średnika, ale takie rzeczy powinieneś już wiedzieć. (...) wiem ze sie staracie pomóc, ale poprostu spytałem sie po co tak komplikować jak można zrobić to tak łatwo (...) Po co kombinować? Po to żeby zyskać czas. Po pierwsze mysql_num_rows" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual jest mało wydajne, a po drugie np. w PDO już nie ma takiej funkcji. Ten post edytował webdicepl 17.02.2008, 15:24:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 04:30 |