![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 15 Dołączył: 16.02.2008 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chciałbym dodać tekst do obrazka. Tekst jest przesyłany z formularza.
Kod $text = htmlspecialchars($_POST['text']); imagettftext($stary, 10, 0, 29, 20, $kolor, "arial.ttf" , $text); I na obrazku mam jakieś takie dziwne coś. Gdy podaje tekst normalnie, to jest ok. Jednak, gdy tekst jest przesyłany POST-em, to już się psuje. Czcionka oczywiście jest na serwerze. Dzięki za pomoc. Lepiej to wyjaśniłem w poście 7. Ten post edytował wizu 16.02.2008, 22:51:17 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 15 Dołączył: 16.02.2008 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do polskich znaków metodą GET, to juz rozwiązałem ten problem. (A tak między nami, to wikipedia sobie tez z nimi nie radzi (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) )
Wystarczy wstawić takie cos i wszystko śmiga: Kod $text = urlencode($_GET['text']);
$trans = array("+" => " ", "%EA" => "ę", "%F3" => "ó", "%B9" => "ą", "%9C" => "ś", "%B3" => "ł", "%BF" => "ż", "%9F" => "ź", "%E6" => "ć", "%F1" => "ń", "%3F" => "?", "%21" => "!"); echo strtr($text, $trans); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od tego jest funckja urldecode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual... :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 11:07 |