Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Grafika w textarea
sniezny_wilk

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

przeglądałem trochę tematów na tym forum i nie znalazłem odpowiedniego, owszem znalazłem tinymce, ale to nie jest rozwiązanie o jakie mi chodziło. Szukam rozwiązania podobnego do tego, które jest zastosowane na tym forum w trybie z rozbudowanym edytorem postów. Tzn. chciałbym, aby po kliknięciu na wybraną emoticonę, pojawiła się w textarea. Czy ktoś wie jak wymusić to (grafikę) na textarea ? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Kowalikus

-----

@sniezny_wilk - tinyMCE i FCKeditor korzystają z iframe aby imitować textarea, obiekt textarea również znajduje się dokumencie. Działa to w ten sposób, że gdy jest coś zmieniane w iframe automatycznie zawartość body tego iframe'a jest uaktualniana do textarea, który jest ukryty. Textarea potrzebne jest do przechowywania danych i do ich późniejszego wysłania formularzem.
+Quote Post
sniezny_wilk

-----

Cytat(Kowalikus @ 16.02.2008, 13:26:04 ) *
@sniezny_wilk - tinyMCE i FCKeditor korzystają z iframe aby imitować textarea, obiekt textarea również znajduje się dokumencie. Działa to w ten sposób, że gdy jest coś zmieniane w iframe automatycznie zawartość body tego iframe'a jest uaktualniana do textarea, który jest ukryty. Textarea potrzebne jest do przechowywania danych i do ich późniejszego wysłania formularzem.

Ściągnąłem sobie tinyMCE nie widziałem tam zastosowania iframe. Zobacz źródło tego przykładu, czy tam jest iframe jakiś? Pytam, bo chciałbym znać zasadę działania. Jeśli jest tam jakiś iframe, to gdzie się on znajduje i jak działą ?
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 9.10.2025 - 22:54