Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php][mysql] Stronnicowanie według innych kryteriów
Seba17

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Wiec sprawa jest taka ze jezeli chciałbym zrobic stronnicowanie to nie ma problemu bo uzyłbym do tego Id i nie było by problemu tyko ze ja chce zrobic stronnicowanie i wyswietlanie na zasadzie ze jest to spis alfabetyczny według tytułu lub nicku uzytkownika i zeby na stronie wyswietlało 20 wyników i chciało przejsc do kolejnego. Coż na jednej stronie to nie problem ale na kilka to ja juz pomysłu nie mam dlatego czekam na jakies sugeestie sorka jezeli temat sie juz powtórzył ale go nie znalazłem.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Seba17

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Dobra cos powoli zaczynam rozumiec ale jeste troche upierdliwy i nie lubie rzeczy które same z siebie sa a jak pytam sie dlaczego sa bo tak byc musi tak wiec chciałbym jeszcze prosic o w miare obszerne wytłumaczenie jednej rzeczy

1. <?php
  2. $query = mysql_query("SELECT `Id`, `who`, `title` FROM `wiersze`");
  3. while($array = mysql_fetch_assoc($query)) {
  4. echo '<div class="test">'; 
  5. echo '<pre />';
  6. print_r($array);
  7. echo '</div>';
  8. }
  9. ?>

Interesuje mnie najbardziej w tym kawałku kodu ta pętla skad zapytanie wie ze ma przekoczyc do kolejnego rekordu w bazie a nie czytać tego samego czy moze mi ktos to wytłumaczyc bo szczerze wiem ze tak byc musi ale jeszcze dobrze by było jakbym mogł to zrozumieć. Bede wdzieczy za w miare szczegółowe wytłumaczenie mi tego

A ha i prosiłbym taki dość przystępnym jezykiem.

Ten post edytował Seba17 14.02.2008, 19:20:54
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 6.10.2025 - 19:42