![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może traktujmy to bardziej indywidualnie, ile podanik dajmy na to rodzina przynosi forsy państwu i czy przypadkiem nie wychodziło by na to że daje radę to między innymi pokryć kosztów studiów potomstwa. Jeślli nie tak to niech będzie że państwo w tych studentów inwestuje... po to aby mając lepszą pensję więcej wydawali i była większa forsa z podatków... no to że państwo jest słabo gospodarne i inwestuje bezmyślnie to inna rzecz.
A teraz weźmy model zaoczny/prywatny, a co jeżeli ideologicznie rodzicie opłacają szkółkę bo nie godzą się aby jakiś skrzywiony psychicznie koleś katował ich dziecko? Kolejne założenie mój przypadek, koleś pracuje i opłaca sobie studia i nie ukrywam że między innymi po to aby nie iść do woja (swoją drogą jest to jeden z niewielu napędzaczy dla który po 8h pracy, zrobieniu obiadu i wykąpaniu dziecka chce mi sie jeszcze uczyć - a możliwe że jak by nie było poboru.... bo to wykształcenie tak naprawdę średnio jak narazie mi jest przydatne ). A może modelem uczelnianym spójrzmy na US. A miałem przyjemność przyglądać się temu. Może warto było by skorygować sens naszych studiów dajmy na to informatycznych... a reczej sens kształtu w którym to w tej chwili jest... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 03:41 |