Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php] czy da sie includowac taki plik ?
humman

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam
Czy tworząc stronkę w jakims katalogu serwera powiedzmy www.nazwastrony.pl/test/index.php mogę includować do niego pewne podforum które znajduje się pod adresem www.nazwastrony.pl/viewforum.php?f=2 ?
Jak można to zrobić?

pozdraiwam
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
humman

-----

Cytat(LonelyKnight @ 14.02.2008, 11:47:20 ) *
Chłopie, używaj tagów do wstawiania kodów, to raz.

...a dwa to powiedz mi co chcesz osiągnąć? Pisałeś już o tym PHPbb wczoraj. Myślisz że jak includujesz viewforum to wyświetli Ci się lista? Raczej bardzo w to wątpię bo ten plik na pewno współgra z jakimiś innymi i samodzielnie Ci nie zadziała.

co chcę osiągnąć :
stworzyc plik test.php w którym stworzę swoje logo i całe header według swoich potrzeb i dołączę określony temat na forum w tym wypadku taki, który jest pod adresem viewforum.php?f=2
da się to zrobić includując viewforum? czy żeczywiście sam ten plik nie zadziała ale co wtedy? trzeba icludować kilka plików?
+Quote Post
LonelyKnight

-----

Cytat(humman @ 14.02.2008, 12:47:51 ) *
co chcę osiągnąć :
stworzyc plik test.php w którym stworzę swoje logo i całe header według swoich potrzeb i dołączę określony temat na forum w tym wypadku taki, który jest pod adresem viewforum.php?f=2
da się to zrobić includując viewforum? czy żeczywiście sam ten plik nie zadziała ale co wtedy? trzeba icludować kilka plików?

Pisałem Ci w tym poprzednim temacie, że header i footer zmienisz edytując szablony forum - mają rozszerzenie tpl a w nazwie pewnie header i footer (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Nie wiem dokładnie bo nie mam zainstalowanego phpBB. Sprawdź sobie.

...a jeśli chodzi o wyświetlenie jakiegoś forum to zaincludowanie viewforum.php raczej nic nie da.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 15:48