![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Kraków / Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki o to problem ... jest sobie baza danych X i tam tablica A i B... w tablicy A mam identyfikator zdjecia i liczba glosow na nie oddanych, natomiats w tablicy B ip osoby ktora oddala glos... jesli dana osoba odda glos na dane zdjecie w tablicy A zwieksza sie dla danego zdjecia o danym id liczba glosow o 1 ... natomiast do tablicy B dopisywany jest ip danej osoby ktora zaglosowala ... w nastepstwie jesli dana osoba chce zaglosowac jeszcze raz przed oddaniem glosu kolejnego sprawdzam czy w tablicy B istaniej ip danej osoby ... jesli tak to nei powinno to sie jej udac ... a problem tkwi w tym, ze jelsid ana osoba glosuje pierwszy raz i wcisnie po kliknieciu na link 'zaglosuj' kilkanascie razy 'odswierz' to zliczy jej dodatkowe glosy ... jak sie przed tym ustrzec ? mam nadzieje, ze w miare zrozumiele opisalem problem :-) mam cos kombinowac z funkcja flush? dzieki za odpowiedz z gory :-)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Kraków / Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zle mnie zrozumieliscie ... przy robieniu "flooda" na skrypt zliczajacy glosy wykonujac skrypt za pierwszym razem dodawal glos, a nie zdazyl wpisac do bazy, ze juz taki ktos gloswal jak drugi raz wywolany ten sam skrypt dodawal kolejnby glos ... tak to sobie tlumacze ... lokalnie na kompie cos takiego wsytepowalo ... jak wyslalem w miejsce docelowe juz bylo ok ...
z drugiej strony o ile wiem jak to wszystko dziala nei powinno sie tak dziac... chociaz ... z innej strony widzialem gdzies w manulu jakas funkcje opozniajaca o x sekund lub milisekund wywolanie skryptu przez danego uzytkownika... ale to bylo dawno i nie ejstem pewien czy nei mam jakis zwidow ... tym bardziej, ze manualu nie moge znalesc tej funkcji... pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 05:04 |