![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pytanie. Czy jest możliwość aby skrypt php a w nim zapytania sgl wykonywały się o określonej dacie? Chodzi mi o to, aby skrypt wykonywał sie cyklicznie codziennie o określonej porze. Sprawdzał warunek if{}, i jeśli warunek jest spełniony- to wykonuje się z góry określone zadanie? Tylko proszę mnie nie odsyłać do manuala bo jeszcze nic tam nie znalazłem;/ Z góry dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam. miccom |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 12 Dołączył: 11.01.2005 Skąd: Zduńska Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jeśli piszę bzdury- pisz do mnie na PV. Poprawię się Z Twojej sygnaturki. Rozumiem, że jak ktoś publicznie wytyka Ci błędy to już jest be? Cytat Ale jak już zrobiłem skrypt który dodaje daty- to teraz wszyscy piszą że do tego jest inna funkcja Człowiek uczy się na błędach. Co do poprawności działania skryptu, możesz przecież go sprawdzić wywołując normalnie poprzez przeglądarkę. Pozdrawiam. Edit: A jeśli chodzi o get:
Wywołanie takiego skryptu poprzez adres: skrypt.php?o=test spowoduje wyświetlenie się "test" Jako zabezpieczenie możesz to wykorzystać np. aby użytkownik z zewnątrz nie mógł tego skryptu wykonać. Wtedy masz pewność, że skrypt uruchamia się cyklicznie, a nikt inny nie ma na to wpływu. Ten post edytował Virti 10.02.2008, 10:13:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 18:33 |