![]() |
![]() |
![]()
|
|
Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kontynuacja wątku http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=6580
by DeyV ======================== chciałem się dowiedzieć, zapewne jako jedna z wielu osób zainteresowanych kiedy planowane jest zakończenie testów (które dość średnio idą) i wprowadzenie usługi do sprzedaży? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Moim zdaniem nieporozumieniem jest twoje podejście do naszych propozycji. Jeśli ktoś chce utrzymywać serwis komercyjny na serwerach Newcomo, to korzysta z zupełnie innej części oferty usługowej. Swoją drogą ciekawi mnie co wiesz na temat jakości połączeń i przechowywania zasobów? Gwarantuję ci że nic, ponieważ sprzęt na którym docelowo umieszczone będą konta nie jest jeszcze kupiony. Łącze jest niezłe - 10Mbit i pracuje całkiem stabilnie. Sprzęt przeznaczony do hostingu będzie solidny i wyposażony w dobrze przemyślane mechanizmy zabezpieczające przed utratą danych. Natomiast kwestie bezpieczeństwa traktujemy jako jeden z priorytetów i właśnie dlatego zarówno ty jak i każda inna osoba, ma w tej chwili szanse wpłynąć na jego poziom.
Hej! Bądzmy poważni. Jaki poziom bezpieczenstwa mozna zapewnic na serverze na ktorym anonimowo konto shellowe moga zdobyc setki osob. Nie zebym watpil w wasze umiejetnosc, ale mozliwosci chociazby DOS'owania maszyny bedzie duża. Chocby włąsnie omawiany błąd z nieprzeidzeniem uprawnień w scp opisany wyżej. Ja rozumiem ze servery hostingowe to bedzie cos innego ale przeciez nie o tym w tej chwili rozmawiamy! Cytat Cytat Cena jest adekwatna do jakosci konta. Cena nie jest w ogóle adekwatna do jakości konta. Pokaż mi drugi taki serwer, na którym jest tyle usług, z takimi możliwościami wpłynięcia na docelowy sposób funkcjonowania, za taką cenę.
Ale dobrze wiesz ze nie jestesm w stanie przewidziec obciazenia jakie wygenruja uzytkownicy i bardzo szybko moze sie okazac ze server bedzie totalnie przeciazony. Jedyne co go moze uratowac to średnia popularnośc. Jezeli swoje projekty zacznie rozwijac na nim kilkaset osob z php.pl to nie chcial bym stac w kolejce do zapytania bazodanowego ;) Nie wiem dlaczego uwazasz ze na was naskakuje. Wyluzuj! Ja caly czas pisze o tym testowym serverze i nie mieszam go z komercyjnymi uslugami. Server za 50zl nie jest komercyjna usluga! Ja to widze rzczej jako jakas tam oplate ktora ma zminimalizowac anonimowosc uzytkownika. Pezeciez wiadomo ze kasa z tego nie pokryje kosztow utrzymania maszyny! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 06:31 |