![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2002 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem sobie w Symfony nowy komponent. Są to 2 flagi, które pozwolą zmienić mi język aplikacji (np z PL na EN). Komponent ten wyświetla się na wszystkich stronach (jest wywołany w layout.php).
Po kliknięciu którejś z flag wywołana jest akcja np. ......../language/change/l/polish Chciał bym, żeby po wykonaniu akcji executeChange() strona została przekierowana do miejsca z którego została wykonana akcja zmiany języka. Dziękuję z góry za pomoc. RS Ten post edytował rsobczuk 5.02.2008, 17:00:34 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
daj getConnection(null).
W Propelu jest moim zdaniem błąd (choć devy mówią, że jest ok). Polaga na tym, że jeśli nie podasz nazwy bazy danych, lub podana nazwa nie istnieje (nie ma bazy), to są zgłaszane wyjątki. Plik schema.xml ...
Jeśli nie podasz nazwy bazy danych automatycznie zostanie wygenerowany pusty string, który powoduje błędy (bo takiej bazy przecież nie ma!). Teraz zauważ, że masz w propelu tzw blok default, który zawiera dane do domyślnego połaczenia z bazą. Jest on wywoływany tylko, gdy nazwa bazy danych ma wartość NULL. Przeszukaj pliki pod kątem nazwy Twojej bazy danych i zamień jej na NULL (2 zmiany na model, o ile się nie mylę) Wiem, że to trochę zamotane, ale jeśli zmeniałeś nazwę bazy danych (np przy przenosinach na inny serwer), to może to Ci pomoże Pozdrawiam. p.s zawsze możesz wygenerować nowy model z nową nazwą bazy danych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 16:45 |