![]() |
![]() |
![]()
|
|
Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kontynuacja wątku http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=6580
by DeyV ======================== chciałem się dowiedzieć, zapewne jako jedna z wielu osób zainteresowanych kiedy planowane jest zakończenie testów (które dość średnio idą) i wprowadzenie usługi do sprzedaży? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bądzcie poważni! Jeżeli chcecie robic jakiz biznes to trzeba ponieść inwestycje! Nawet developowanie open source jest swego rodzaju biznesem poniewaz reklamujesz swoja osobe. duza ilosc developerow wtopila kupe kasy w systemy ktore rozwija! 370zl to nie sa zadne pieniadze. Policzcie sobie ile kosztuje lacze, dysk, server.
Sam prąd do komputera podlaczonego do sieci to 20-40zl miesiecznie! Wiem ze moze jak ktos ma wydac taka kase z kieszonkowego od mamusi to moze byc problem, ale jezeli chce sie zarobic cos w internecie i cos osiagnac to nie wystarczy wlozyc w to wlasnej pracy ale takze podjac jakies ryzyko finansowe! Przez 5 lat pracowalem w providerni i pamietam czasy gdy miesiecznie wirtualka kosztowala 120 zl z jedym kontem pocztowym i o mysqlu nie bylo mowy. Teraz ceny w providerniach sa tak smieszne ze poza takimi masowkami jak powweb prowadzenie takiego biznesu jest wogole nie oplacalne. Dla mnie to rewelacja za za 1zl dziennie mozna miec 1GB dysku i calkiem wydaja naze mysql'a z 65GB transferem na miesiac! A jak kogos chce robic biznes a nie stac go na taki wydatek to niech lepiej zatrudni sie na etat i nigdy nie mysli o wlasnym interesie! zestawnienie: paczka prezerwatyw 5zl przejazd taksowka 10-25zl impuls w komorce 0,5-2zl dialup po 18 za godzine - 7zl sdi - 139zl/mies lody na patyku - 1zl Wiec jezeli 30zl/mies za taki servis to duzo to ja przepraszam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 16:48 |