![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem ciekaw waszego zdania i uzasadnienia na temat beznadziejności Visty.
Ja sam jestem posiadaczem Visty + SP1 RC1. I wbrew ogólnemu krakaniu strasznie cenie sobie ten system, jestem wręcz zaskoczony niektórymi rzeczami. Tak choćby miałem mp3 playera, który po włożeniu do xp udupiał explorera. Natomiast Vista sobie z nim poradziła, ba nawet naprawiła bad sectory i teraz dalej mogę się cieszyć muzyką - a miałem go wywalić. Stabilność, niewiem jak u na waszych vistach, ale moja jeżeli coś jej się przytnie ALT+TAB, i przechodzę sobie do reszty aktywnych gratów, brak wywalonego explorera jak przy xp. Kolejna sprawa to wygodne konfigurowanie np. połączeń sieciowych, bardzo miło zaskakuje mnie jego rozwiązywanie problemów - w xp też odnajdywał niestety przycisk "napraw" chyba był zrobiony dla jaj. Kolejne fajna rzecz to wstrzymywanie systemu, które nie jest tylko podtrzymywaniem na niskich obrotach, ale lapsa można spokojnie z prądu odłączyć i nic się nie gubi... w xp odłączenie prądu niemiło się kończyło (naturalnie bez bateri). Jakie wady widzicie bo może ja zbyt zachłysnołem się kolorowości i ogólnie nowym lapsem ![]() Naturalnie chodzi mi o wady względem XP, fanatykom komunistycznych systemów operacyjnych od razu dziękuje, bo wygodnością używania a przedewszystkim o nią mi chodzi nie dorastają do pięt xp nie mówiąc o viście. |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tym ze XP mialo na poczatku takie same problemy jak Vista to niestety sie nie zgodze, nie bylo az tak zle. Ale podejzewam ze to norma.
A w Viscie nie podoba mi sie zupelnie nagminne pytanie czy napewno chce to uruchomic. Tak wiem ze to sie da wylaczy, ale bez przesady. Pozeranie zasobow to juz jest zreszta jakas masakra. Jesli producenci gier podaja wymagania ramy 1 GB dla XP i 1.5 GB dla Vista to cos jest tu nie tak. Nadaje sie to do nowych kompow, wielo rdzeniowych i w cholere ramu. A do tego o dziwo nadal nie postawili mocno na 64bity. Przy takim apetycie na ram to niedlugo bedzie potrzebne. Bo nie bedzie sie dalo zaadresowac duzej ilosci pamieci dla procesu. -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:36 |