![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2002 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem sobie w Symfony nowy komponent. Są to 2 flagi, które pozwolą zmienić mi język aplikacji (np z PL na EN). Komponent ten wyświetla się na wszystkich stronach (jest wywołany w layout.php).
Po kliknięciu którejś z flag wywołana jest akcja np. ......../language/change/l/polish Chciał bym, żeby po wykonaniu akcji executeChange() strona została przekierowana do miejsca z którego została wykonana akcja zmiany języka. Dziękuję z góry za pomoc. RS Ten post edytował rsobczuk 5.02.2008, 17:00:34 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2002 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa super!!!
Mam jeszcze inne pytanko: Stworzyłem sobie moduł A i w nim mam akcje... Jedna z akcji zapisuje coś do bazy danych (AkcjaZapisz). Czy możliwe jest wywołanie tej akcji (AkcjaZapisz) z modułu A w jakiejś innej akcji w module B? AkcjęZapisz chciał bym wywoływać z innej akcji innego modułu lub z dowolnego pliku template'u. Dodatkowo... Stworzyłem sobie komponent, który mogę wywołać z poziomu template'u, ale nie wiem, czy można ten sam komponent wywołać z poziomu akcji - komponent nic nie pokazuje na ekranie,ale zapisuje coś w bazie danych... Być może gdzieś pobłądziłem, bo chodzi mi o to, żeby przy każdej akcji jaka następuje na stronie coś zapisało się do bazy danych - coś w stylu zapisywania logów. Nie chcę tworzyć zwykłych funkcji, a potem include, które coś wrzucają do bazy, ale chcę użyć w pełni symfony i modelu ORM. Pozdrawiam RS Ten post edytował rsobczuk 4.02.2008, 23:44:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 00:08 |