![]() |
![]() |
--AQuatro-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Chciałbym odpalic sobie skrypcik za pomocą : shell_exec (); Php, czeka jednak az odpalony program ukonczy dzialanie. Ja nie chce, aby php czekał, gdyż uruchamiany program może działać długo, chcę aby odpalił skrypt i nie czekał na jego wynik. Jak to zrealizować ! ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chm....
Sprawdziłem twój przykład. Również u mnie działa.... Prawdopodobnie kłopot w tym, że przesyłam do pythona jeszcze dodatkowy parametr w postaci ścieżki. normalnie wyglądało by to tak: Kod python nazwa_programu.py sciezka a w php: Kod shell_exec("python nazwa_programu.py ".$sciezka." > /dev/null"); Ale to nie działa. Nie wiem dlaczego nie działa również opcja: Kod shell_exec("python nazwa_programu.py ".$sciezka." &"); Czyli mimo iż na końcu daję symbol odpalenia w tle, to i tak czekam na wykonanie skryptu pythona. Jedynym rozwiązaniem było by chyba zrobić skrypcik w bashu, tak jak ty zrobiłeś z przykładem pinga, i w nim komendę uruchomienia skryptu pythona w tle. Tyle, że do skryptu w bashu musialbym przesłać w jakiś sposób scieżkę za nazwą ... A nie wiem jak bash przechwytuje kolejne parametry po nazwie... Ten post edytował AQuatro 4.02.2008, 12:30:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 12:54 |