![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukiwałem skrypt który pakował by pliki znajdujące się na serwerze do formatu *.zip A potem aby również i potrafił je wypakować. No i taki skrypt znalazłem:
http://webmade.org/porady/pakowanie-rozpak...anie-plikow.php Niestety ale w trakcie wykonywania wykakuje taki błąd: Kod Parse error: syntax error, unexpected ')', expecting '(' in /home/emilka/ftp/rozne/zipuj.php on line 4 Co jest nie tak? Ten post edytował stefan86 2.02.2008, 13:09:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez żadnego kodu, trudno dokładnie powiedzieć... Wygląda na to że coś źle gdzieś przepisałeś albo źle powstawiałeś nawiasy (co z resztą jest ładnie napisane w komunikacie błędu)... :/
Generalnie - błąd składni... Ten post edytował nowotny 2.02.2008, 13:27:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez żadnego kodu, trudno dokładnie powiedzieć... Przecież kod jest - dałem linka do tego skyptu. No ale ok - wkleję tu go: Kod $zip = new ZipArchive(); $plik_arch = "testowy.zip"; if ($zip->open($plik_arch, ZIPARCHIVE::CREATE) !==TRUE) { exit ("nie mogę zrobić pliku archiwum <$plik_arch>"); } $zip->addFormString("info.txt","Archiwum o nazwie $plik_arch zostało utowrzone w dniu ".date("Y-m-d H:i:s")); $zip->addFile("plik_testowy.txt"); $zip->addFile("plik_testowy2.txt"); echo "Ilość plików spakowanych: ".(($zip->numFiles)-1) . "\n"; $zip->close(); ?> mis_polarny tak jak sugerowałeś podmieniłem tą linię: Kod exit ("nie mogę zrobić pliku archiwum <$plik_arch>"); na tą: Kod exit ("nie mogę zrobić pliku archiwum ($plik_arch)"); Ale niestety dalej to samo.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież kod jest - dałem linka do tego skyptu. A skąd ja mam pewność że ty nie wkleiłeś go w środek jakiegoś innego pliku i linia 4 nie wskazuje na coś zupełnie innego...? Anyłej... pomijając literówkę w $zip->addFormString (powinno być $zip->addFromString) - u mnie działa... :/ Sprawdź jeszcze raz, dokładnie czy wszystkie nawiasy i cudzysłowy masz podomykane... Ten post edytował nowotny 2.02.2008, 14:47:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 21:15 |