![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Test z 7thguard.net
Cytat Niestrudzona ekipa Pingwiniarzy Jesiennych w czasie zwiedzania miasta (no dobra, przyznamy się, w poszukiwaniu najbliższej pizzerii) napotkała niezwykle rzadkie zjawisko. Oto przy jednej z głównych uliczek Ustronia mieści się mała, 11-stanowiskowa kafejka internetowa z ... uwaga, uwaga! Knoppixami na pokładzie! (Knoppix 3.1 [dystrybucja linuxa] , z gazety PCWorld Computer). Po godzinie spędzonej przy monitorach i na wnikliwej obserwacji użytkowników stwierdzamy bez wątpliwości, iż ludzie nie mają najmniejszego problemu z obsługą NUS (Naszego Ulubionego Systemu). Kafejka prosperuje najzupełniej szczęśliwie. Póki
Czy sadzicie ze takie rozwiazanie w niedalekiej przyszlosci bedzie bardziej popularne? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Natomiast co do samego Linuxa to hmm ja do niego podchodze sceptycznie. Nie podoba mi sie to, ze ludzie piszacy oprogramowanie czy tez sam system za wszelka cene (nieraz kosztem jakosci kodu) chca "dopisac sie do listy autorow".
Btw przypominaja mi sie czasy kernela 2.0.29 kiedy Linus T. znudzil sie stabilnym jadrem i nie wypuscil zadnej wersji kernela przez chyba 1/2 roku. Potem wzial losowe patchem wrzucil je do kernela i zapodal kolejna "stabilna" wersje. Mysle ze w tym systemie za duzo zalezy od jednego czlowieka i to nie jest zdrowe. Coprawda w ostatnich czasach takie sytuacje nie mialy miejsca , ale kod jadra nalezy do Linusa i kto zagwarantuje ze mu kiedys nie odbije. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:16 |