![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Test z 7thguard.net
Cytat Niestrudzona ekipa Pingwiniarzy Jesiennych w czasie zwiedzania miasta (no dobra, przyznamy się, w poszukiwaniu najbliższej pizzerii) napotkała niezwykle rzadkie zjawisko. Oto przy jednej z głównych uliczek Ustronia mieści się mała, 11-stanowiskowa kafejka internetowa z ... uwaga, uwaga! Knoppixami na pokładzie! (Knoppix 3.1 [dystrybucja linuxa] , z gazety PCWorld Computer). Po godzinie spędzonej przy monitorach i na wnikliwej obserwacji użytkowników stwierdzamy bez wątpliwości, iż ludzie nie mają najmniejszego problemu z obsługą NUS (Naszego Ulubionego Systemu). Kafejka prosperuje najzupełniej szczęśliwie. Póki
Czy sadzicie ze takie rozwiazanie w niedalekiej przyszlosci bedzie bardziej popularne? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Linux'a uzywalem dosc dlugo. To ze ktos w chwili pisania posta uzywa Windows'a nic nie oznacza.
Wg mnie oznacza to bardzo duzo, skoro nie odpowiada ci ten system w jednym z najsilniejszych jego zastosowan, czyli w sieciach to watpie zeby odpowiadal Tobie w reszcie. Ja nawet nie posiadam drugiego systemu bo uwazam to za zbedne(poza irda odpalilem na bsd wszystko co niezbedne w mojej pracy). Zdarza mi sie uzywac Windowsa ale jedynie jezeli jest to cudzy komputer. Cytat Odnosnie dystrybucji. Owszem, coraz to nowsze wersje wypychane sa zbednymi pakietami. bo jak mozna okreslic system ktory do poprawnego dzialania wymaga 100 mb, a po "Pelnej instalacji" zajmuje ponad 2.5 GB.
Pokaz mi linuxa ktorego pelna instalacja miesci sie na 2,5G? ostatnio chcialem postawic minimalnego biurkowego redhata i mial 3GB co bylo dla mnie malym szokiem. Nawet nie chce myslec ila ma instalacja programowaego maniaka. Cytat Postaw sie jednak w sytuacji uzytkownika komputera ktorego nie stac na coraz to drozsze wersje programow i sam system ktory kosztuje tyle co polowa wsadzonego sprzetu.
Nie przesadzajmy windows nie jest az taki drogi a wiekszosc uzytkownikow domowych nie kupuje oryginałów. I sam OS nie jest wg mnie problemem. Spojrz na ceny pakietu office, to dopiero jest kosmos! Cytat To wlasnie dzieki Open Source wiemy np. czy developer nie zostawil celowo pewnych bugow co jest coraz bardziej popularnym procederem.
Sorry ale naprawde nie wiem o czym mowisz? Chyba tylko Nekrosoft byl tak glupi swego czasu zeby twierdazic ze bugi ktore mieli (np OOB) to tylko featur systemu i nikt nie wiedzial ze moga przyjsc zli chackerzy i go wykorzystac. Firma ktora celowo robi bugi nie ma prawa istniec na rynku i szybko z niego zniknie. Jedyna firma ktorej to nie dotyczy jest Nekrosoft ale u nich bugi wynikaja z niespojnego dzialania i nie podejrzewam by byly celowe. Juz Stracili duza czesc rynku zwlaszcza serverowego i zaczynaja coraz powazniej podchodzic do bezpiczenstwa, co przy takim molochu jak Windows * Server nie jest latwe. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 00:33 |