![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Test z 7thguard.net
Cytat Niestrudzona ekipa Pingwiniarzy Jesiennych w czasie zwiedzania miasta (no dobra, przyznamy się, w poszukiwaniu najbliższej pizzerii) napotkała niezwykle rzadkie zjawisko. Oto przy jednej z głównych uliczek Ustronia mieści się mała, 11-stanowiskowa kafejka internetowa z ... uwaga, uwaga! Knoppixami na pokładzie! (Knoppix 3.1 [dystrybucja linuxa] , z gazety PCWorld Computer). Po godzinie spędzonej przy monitorach i na wnikliwej obserwacji użytkowników stwierdzamy bez wątpliwości, iż ludzie nie mają najmniejszego problemu z obsługą NUS (Naszego Ulubionego Systemu). Kafejka prosperuje najzupełniej szczęśliwie. Póki
Czy sadzicie ze takie rozwiazanie w niedalekiej przyszlosci bedzie bardziej popularne? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uwielbiam jak posty o tym jak cudownie bylo by gdyby wszyscy uzywali linuxa pisza ludzie z windowsow. Z tego co widze tylko Jabol uzywa linuxa. Ja np jestem przeciwnikiem tego zeby kazdy mogl uzywac linuxa. To jest wlasnie to co spowodowalo w moim przypadku spadek zainteresowania tym systemem. Pewnie fajnie jest jak pojawia sie coraz wiecej driverow i coraz wiecej programow jest przeportowane na twoj ulubiony system. Ale spojrzcie np teraz na wszystkie obecne dystrybucje linuxa, czy jakas tak naprawde nadaje sie z miejsca na powazna maszyne serverowa? Przy kazdej trzeba nasiedziec sie mnostwo godzin zanim mozna wykrzesac z niej powazny serverek. Defaultowo kazda instalacja pcha x'y i mnostwo niepotrzebnego stuffu ktory przyda sie przy kazdym desktopie ale raczej smieci i obniza bezpieczenstwo na serverach. Rowniez kernel z kazdej dystrybucji po prostu straszy, odchudzanie go to mozolna praca. Developerzy coraz wiecej czasu poswiecaja na spelnianie zachcianek uzytkownikow desktopow (drivery 3d, muzyczne i inne takie) a wydajne urzadzenie serverowe zysuka coraz mniejszy priorytet. Wg mnie nie mozna napisac idealnego systemu do wszystkich zastosowan, a przynajmniej idealnej dystrybucji. Dlatego wlasnie uzywam *BSD, moze nameczylem sie cholernie przy konfiguracji mojego laptopa, ale za to konfiguracja serverow to byla betka. I wlasnie takie proporcje wole!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 02:15 |