![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Natrafiłem na taki artykuł http://www.alphaworks.ibm.com/tech/dbcjs. W telegraficznym skrócie chodzi o to, że aplikacja kliencka (napisana w javascript) może bezpośrednio połączyć się z bazą danych na serwerze. Innymi słowy - taki ajax, tylko że na nowo. Co o tym sądzicie?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że źle do tego podchodzisz. Nie należy na silę szukać pola dla zastosowania konkretnej technologii, ale dla konkretnego "problemu" znaleźć odpowiednią technologię.
Dlatego nie należy na siłę wdrażać technologii o której piszesz w przypadku gdy jej użycie jest wysoce dyskusyjne. Chciałbyś na hop-siup zrewolucjonizować sieć, a nie tędy droga. Dla mnie coś takiego ma sens, gdy np. wyświetlasz ogromne ilości danych tabelarycznych, gdzie tak naprawdę wystarczyłby ci konsolowy klient bazy *sql, ale żeby wyglądało to przejrzyściej. Ale takie przykładowe forum php.pl napisane w JS+*SQL to była by wydajnościowa porażka. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 23:45 |