![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
mam pytanie : wpisywany formularz w Firefoxie wysyła do bazy polskie znaki, natomiast IE - wysyła zamiast polskich liter "?" Strony sa kodowane w <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> baza jest takze tak ustawiona. Uwaga: to nie jest blad wyswietlania, przez przegladarki, tylko blad wysylania formularza przez przegladarki. Dla pewnosci sprawdzilem i wszystkie pliki sa zapisane w UTF-8. Co mam zrobic, bo niestety brakuje mi juz pomysłow. Przeszukalem forum, ale niestety nic nie znalazlem. Pozdrawiam Arek
Powód edycji: dodalem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz mi pokazać np w formie obrazka jakies dane z bazy do której zapisuje sie ogłoszenia.
Ustawiając SET NAME UTF8 spowoduje złe wyświetlanie z bazy danych zapisanych poprzednio, a zapisane dane po ustawieniu tego parametru zapisane w utf8 będzie dobrze wyświetlało. Jeżeli nie są dobrze zapisane ąęść to problem wychodzi od strony kodowania strony, spróbuj jeszcze przekonwertować pliki js, bo zauważyłem ze dane dodajesz za pomocą ajaxa Ten post edytował potreb 27.01.2008, 17:41:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mozesz mi pokazać np w formie obrazka jakies dane z bazy do której zapisuje sie ogłoszenia dane z bazy wysyłane za pośrednictwem FIREFOXA: Wielokrotne certyfikaty na championa krajowego i międzynarodowego, oraz zw.rasy dane z bazy wysyłane za pośrednictwem IE: Domowa hodowla pieknych ps?w jakimi s? beagle. Ka?dy z ps?w jest pe?noprawnym cz?onkie rodziny. Planujemy mioty szczeni?t po najlepszych reproduktorach. Je?li chcesz znale?? przyjaciela na ca?e ?ycie zapraszamy. Pomo?emy w wyborze i w wychowaniu psiaka Tak wygladaja dane ktore wchodza do bazy. Jesli nie o to chodzilo, to czekam na gg: 3052506 Pozdrawiam Arek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 18:58 |