![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem, że chciałbym dodawać do bazy danych grafikę. Zawsze dodawałem tekst wpisywany z klawiatury, np.:
Kod Wprowadź nazwę:<br> <input type="text" name="nazwa" /> potem wysyłałem to do pliku wykonawczego, gdzie za pomocą takiego kodu: Kod $ins = @mysql_query("INSERT INTO info SET nazwa='$nazwa'"); wstawiało mi daną do bazy. Ale jak zrobić, żebym mógł sobie wstawiać do bazy np. jakieś zdjątka? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie, z góry dziękuję i czekam na wszelkie sugestie i podpowiedzi. Ten post edytował simon111 26.01.2008, 14:19:26 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz przetrzymywac grafike w bazie czy w folderze? Kolega ~potreb pyta, czy grafikę chcesz przechowywać na swoim serwerze czy na innych. Czy w zmiennej $nazwa jest tylko URL do pliku graficznego, czy może ścieżka dostępu do pliku na komputerze klienta. Jeśli chcesz ładować dane na serwer to przeszukaj te forum, rozwiązań jest wiele, hasła kluczowe to: uploadowanie plików, move_uploaded_files(), multipart/form-data rtc... poczytaj a potem popytaj o szczegóły. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 21:45 |