![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem , gdy chce wejsc na strone nasza-klasa wyskakuje mi , ze taka strona nie istnieje , w sieci mam trzy komputery i tylko na jednym jest ok, na dwoch jest ten sam problem . ( i nie jest to komunikat ,ze serwery sa przeciazone ) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@normanos - Ja to rozumiem, lecz dalej jest to dla mnie debilizm, bo takim należy nazwać np. robienie konferencji prasowych na ten temat i informowanie połowy Polski. Zresztą - jesteś programistą i o ochronie danych co nieco wiesz... co zatem takiego może różnić nasza-klasa.pl od innych tego typu serwisów, że zasługuje na łaskawe zainteresowanie urzędników? Przechowuje dane osobowe 6 mln ludzi? To nie jest absurdalna kontrola. Wszystko podpada pod ustawę o ochronie daych osobowych, a konkretnie art. 3, punkt 2, ustęp 2: Cytat Ustawę stosuje się również do: (...) 2) osób fizycznych i osób prawnych oraz jednostek organizacyjnych niebędących osobami prawnymi, jeżeli przetwarzają dane osobowe w związku z działalnością zarobkową, zawodową lub dla realizacji celów statutowych Sama zgoda na przetwarzanie danych osobowych nie wyłącza stosowania ustawy. Poza tym GIODO może dokonać kontroli bez zgłoszenia. Niektóre formy działalności prywatnej są kontrolowane przez państwo w interesie jego obywateli i tak jest w tym wypadku. Wyobraź sobie, co by się działo, gdyby te dane gdzieś wyciekły... Ten post edytował czachor 16.01.2008, 21:57:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 15:24 |