![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chciałbym wykorzystać w przeczeniu (^), nie pojedynczy znak tylko frazę. Tak jak jest powyżej nie działa. Jak napiszę [^(tak)]* też nie działa. Więc jak to zrobić ? Ten post edytował orglee 9.01.2008, 15:37:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja wiem że można prościej w tym wypadku, ale ja podałem to tylko jako przykład,
ale i tak nie wiesz nawet jak się cieszę że ktoś odpowiedział :P Chodzi o wielokrotnie zagnieżdżone tagi. W manual'u PHP znalazłem taki komentarz użytkownika (http://pl.php.net/manual/pl/reference.pcre...yntax.php#78822)
Wszystko cacy, ale mam jeszcze problem ze zrozumieniem niektórych części wzoru odpowiedzialnego za pobranie tagów. Mianowicie: (?>[^<]*) - ??? (?R) ) - ??? I dlaczego po ( < ( ([^/d]|d([^i]|i[^v])) | /([^d]|d([^i]|i[^v])) ) ) jest znak zapytania ? x - ? w manual'u napisali że ignoruje on spacje dzięki niemu, za wyjątkiem spacji w klasach znaków i poprzedzonych \ i znakiem nowej linii, ale pewien nie jestem więc prosiłbym o powiedzenie mi czy dobrze to rozumiem. i - żeby olewał wielkość liter, to jeszcze wiem ( chyba :P ) Ten post edytował orglee 9.01.2008, 17:45:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 10:45 |