![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio natknąłem się na ten art/tutorial i zaciekawiło mnie to zagadnienie. Jest w nim parę niezgodności ale dość wyczerpująco przedstawia zagadanie.
Jestem ciekaw czy macie już jakieś doświadczenia z grafika SVG z sieci? Czy uważacie, czy ma ona szansę zagrozić flashowi? Jeśli nie to czemu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IE6 wymaga plugin-a, nie wiem jak IE7
SVG moze stac sie konkurentem dla Flasha, jesli tylko bedzie rozwijalo sie szybciej, niestety zalezne jest to od przegladarek (podobna sytuacja jak z CSS). SVG to nie tylko grafika zapisana w xml, to glowna zaleta jest to ze jest to bezstratna grafika (podobnie jak PDF czy Flash). W svg mozemy umieszczac kod JavaScript ktory moze konkurowac z ActionScript. Zobacz przyklady zastosowan grafiki SVG w matematyce (rysowanie wykresow, poruszanie po sciezkach, sinusoidy, itp). Zaleta SVG jest to ze stanie sie (lub juz jest?) standardem, niestety znow zalezy to od producentow przegladarek... Wiele by mozna mowic o SVG, niestety ubogo jest w przykladach... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował kicaj 8.01.2008, 00:45:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 03:35 |