![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2007 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Siemka!!!
Jak napisac coś w stylu kolejki budowania jak na ogame?? tzn. że dam buduj i dodam kolejne do listy i po skonczeniu jednej zaczyna sie druga?? Ten post edytował Szupien 7.01.2008, 22:08:08 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem o co chodzi w każdym bądz razie... grałem w plemiona dużo a tam chyba ten mechanizm jest podobny - budowa:)
moja wersja.... w bazie zapisuje czas kiedy coś ma być zrobione... jeśli user popatrzy czy się zrobiło skrypt sprawdza - jeśli ten czas kiedy ma być zrobione minął - zmienia w bazie wpis i pokazuje jako wybudowane.. jeśli jeszcze ten czas nie minął to pokazuje ile jeszcze do wybudowania... a jak zrozumiałem phpion'a to on chce by co określony czas corn sprawdzał czy coś się już wybudowało.. jeśli tak to zmienia wpis w bazie na wybudowane.... Ale jeśli użyjemy wersji phpiona i corn będzie sprawdzał co np. 5min... budowa się zakończyć powinna o 20.21 a corn sprawdza o 21.20 i potem o 21.25... user wchodzi o 20.24 patrz a jego budowla jeszcze się nie zrobiła... a dodatkowo pomyślcie co mu pokazać? komunikat "w budowie... budowa zakończona 3 minut temu" jeśli budowa zakończona to nie jest to coś w budowie... a jak damy na np. 1 min corna to przy większej liczbie userów troche to będzie trwać... i mulić... a jak Ci będzie mujlić server co minutę? to chyba też będzie odstraszać.. detale są ważne bo oddzialowywują na podświadomość i mogą... hmm.. odstraszać osobę oglądającą... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 18:01 |