![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chcę edytować dane jakieś osoby. Dane tej osoby pobierane są z bazy MySQl. Pobrane dane zapisuje w polach formularza. Z polami tekstowymi nie mam problemów, bo poprostu wpisuje wartosc pobraną z bazy w pole formularza. Mam natomiast problem co zrobić z polem typu radio i select. jak zrobić, żeby były wszytskie dostepene opcje w selec i radio, a zaznaczone to co są pobrane z bazy? Mam nadzieje, że jasno sprecyzowalem pyatnie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Byłbym wdzieczy za pomoc. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował spider865 3.01.2008, 17:06:32 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przydałby się kawałek kodu...
No cóż jeśli dobrze rozumiem, masz ileś tam opcji wyboru (roadio lub check) i chcesz mieć zaznaczone tylko te które masz zaznaczone w bazie: Dla przykładu radio: Założenia: $tablica - tablica z możliwymi opcjami (wszystkimi) (np. [0] => "Opcja 1", [1]=>"Opcja 2", [2]=>"Opcja 3") $zaznaczone - tablica wyciągnięta z bazy (np. [0] => 0, [1] => 0, [2] => 1) Zakładam, że indeksy tablic są tożsame (tzn. jeśli $zaznaczone[0] = 0 to znaczy, że "Opcja 1" nie została wybrana)
Pisane z palca. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Założenia: $tablica - tablica z możliwymi opcjami (wszystkimi) (np. [0] => "Opcja 1", [1]=>"Opcja 2", [2]=>"Opcja 3") $zaznaczone - tablica wyciągnięta z bazy (np. [0] => 0, [1] => 0, [2] => 1) Zakładam, że indeksy tablic są tożsame (tzn. jeśli $zaznaczone[0] = 0 to znaczy, że "Opcja 1" nie została wybrana) [php] Witam, nie bardzo wiem jak zadeklarować $tablica i $zaznaczone. Mógłby ktoś pokazać te deklaracje z przykładowymi wartościami. Byłbym wdzięczny bardzo. Ten post edytował spider865 3.01.2008, 17:23:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 06:53 |