![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ujmujac rzecz jak najkrocej...
mam stworzony skrypcik (gotowiec) z baza MySQL... , wyswietlanie pojedynczych "opis+ilosc" - nie ma problemu, chcialbym teraz w podsumowaniu dac sume "ilosc". poprzez 'echo' zwraca mi ciag liczb. liczby "ilosc" sa generowane przez PHP i nie sa usytuowane w bazie wiec polecenia SQL nie wchodza w gre. przyklad rzecz1 - 30 rzecz2 - 2 rzecz3 - 6 -------------- echo $ilosc; -------------- 3026 chce osiagnac: suma ilosci: 38 jak zsumowac wartosci zwracane przez $ilosc? albo jak zamienic ten ciag liczb na tablice array aby zadzialalo polecenie array_sum(), w chwili obecnej zwraca mi blad ;/ z gory dzieki za odpowiedz dla bardzo poczatkujaceo (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował deejay3 31.12.2007, 17:01:24 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kod jest za dlugi i nie chce go przyjac forum. plik z kodem do pobrania TUTAJ
w pliku chyba dosc widocznie zaznaczylem "miejsce sumowania" oraz "ewentualne miejsce sumowania", zmienna do zsumowania $duration_str. zmienna jest pobierana z tabeli MySQL jako $duration, pozniej dzielona. Nie da sie z tabeli zsumowac kolumny poniewaz dane sa wybierane i selekcjonowane poprzez powyzszy kod wiec zostaje tylko sumowanie poprzez PHP. miejsce wskazane jako "miejsce sumowania" zwraca dokladne dane potrzebne do sumowania, z tym, ze jak pisalem wczesniej w postaci ciagu liczb. miejsce wskazane jako "ewentualne sumowanie" w ogole nie zwraca zmiennej $duration czy $duration_str. szczerze powiedziawszy zalezalo by mi zeby docelowym miejscem wyswietlania sumy bylo wlasnie to miejsce EWENTUALNE, ale z braku laku i szybszego rozwiazania moze byc i na poczatku. mysle, ze teraz problem przedstawiony jest bardziej jasno, z gory dzieki za popdpowiedzi i sugestie Ten post edytował deejay3 1.01.2008, 18:23:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
kod jest za dlugi i nie chce go przyjac forum. plik z kodem do pobrania TUTAJ Kod Not Found The requested URL /raport.rar was not found on this server. Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Może wystarczy, że wkleisz te fragmenty, które oznaczyłeś. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 13:22 |