Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Zatrzymanie/obejście uruchomienia funkcji, coś takiego...
Ferago

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, mam pytanie. Czy jest możliwość obejścia PHPShield ? Nie mam zamiaru nikogo oszukiwać, jest po prostu skrypt który ma chamski napis na dole strony z infomacją o licencji, skrypt jest darmowy. Napisu i jego ramki nie da się przerobić w żaden sposób aby kolorystycznie dopasować do mojej strony.
Byłby skłonny zapłacić za usunięcie tej informacji producentowi ale chciałbym sprawdzić jak się będzie sprawował skrypt w trakcie korzystania, czy jest wart tej kwoty.

Jest plik config i katalog phpshield. Ten config.php uruchamia cały ten bajer, może da sie to jakoś obejść, zatrzymać?:

Cytat
(!function_exists('phpshield_load')){$__v=phpversion();$__u=strtolower(substr(php_uname(),0,3));$__f=$__f0='phpshield.'.substr($__v,0,strpos($__v,'.',3)).'.'.$__u;$__ff=$__ff0='phpshield.'.$__v.'.'.$__u;$__ed=ini_get('extension_dir');if(!$__e=realpath($__ed)) die('extension_dir does not exists '.$__ed);if(file_exists($__e.'/'.$__ff)) dl($__ff);else if(file_exists($__e.'/'.$__f)) dl($__f);else {$__d=getcwd();if(@$__d[1]==':'){$__d=str_replace('\\','/',substr($__d,2));$__e=str_replace('\\','/',substr($__e,2));}$__e.=($__h=str_repeat('/..',substr_count($__e,'/')));$__f='/phpshield/'.$__f;$__ff='/phpshield/'.$__ff;while(!file_exists($__e.$__d.$__ff) && !file_exists($__e.$__d.$__f) && strlen($__d)>1){$__d=dirname($__d);}if (file_exists($__e.$__d.$__ff)) dl($__h.$__d.$__ff);else if (file_exists($__e.$__d.$__f)) dl($__h.$__d.$__f);}if(!function_exists('phpshield_load')){die('PHP script <B>'.__FILE__.'</B> is protected by <A HREF="http://www.phpshield.com/">phpSHIELD</A> and requires the phpSHIELD loader <B>'.$__f0.'</B>. The phpSHIELD loader has not been installed, or is not installed correctly. Please visit the <A HREF="http://www.phpshield.com/loaders/">phpSHIELD php encoder</A> site to download required loader.');exit();}}return phpshield_load('AAQAAAAKAAAABGgAAACABAAAAAAAAAD/scqO4lk/nbAtZJ.............

Ten post edytował Ferago 29.12.2007, 03:39:56
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Ferago

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(1010 @ 31.12.2007, 13:42:37 ) *
Wyrzucając ta informacje już najprawdopodobniej kogoś oszukujesz...

Przeciez wyraznie napisalem ze chce za to zaplacic, kosztuje 39$ nie taka kase wydalem na skrypty, nikogo nie chce oszukac. Nie jestem pewien czy ten skrypt sie przyjmie wiec po co odrazu kase wykladac.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 9.10.2025 - 10:18