![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam koledzy,
mam dosyć ciekawe zagadnienie do rozwiązania. Mianowicie -> chcę napisać funkcję która po podaniu 4 współrzędnych (w sumie 8 bo każda współrzędna posiada wysokość i szerokość (x i y) ). Zna może ktoś inną możliwość niż wykluczanie każdej możliwości po kolei? zdaje się to trochę bezsensu i dosyć zawodne. Ułatwieniem jest fakt że figura zawsze będzie czworokątem. Jakieś pomysły? Pozdrawiam Ten post edytował Arthast 30.12.2007, 20:37:34 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hym, zamieszcze rysunek pomocniczy - wybaczcie za jakość, ale skanera się jeszcze nie dorobiłem ;]
(IMG:http://img145.imageshack.us/img145/4531/dscn2778mb4.jpg) można sobie ułatwić sprawę, przeciągając linie pomocniczą; Jeżeli oba pozostałe punkty znajdą się po jednej stronie tej linii to wtedy figura jest wklęsła, jeżeli znajdą się na obu różnych połowach lub ewentualnie na tej linii są to figury wypukłe. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 11:35 |