![]() |
![]() |
-armen- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Starałem się znaleźć coś sensownego dla lajka o porcjowaniu wyników, ale niestety nic takiego nie mogłem znaleźć. Chciałbym aby generowane były automatycznie strony z wyświetlonymi danymi po 10 na każdej, oraz aby linki do nich były w postaci numerycznej na głównej stronie. Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 36 Dołączył: 9.04.2003 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpowiedz na prv i to co tu:
Wpisz w linku ktory sie tworzy dodatkowe zmienne. Gdyz nie przekazujesz ich dalej. Stary to sa podstawy - proponuje poczytac w necie poradniki - jest ich mnostwo! 1) w linijce, ktora tworzy link musisz przekazac wszelkie zmienne dalej, w twoim przypadku jest to zmienna button.
Aby odczytac zmienna z linku musisz to zrobic poleceniem $_GET czyli przed pierwszym uzyciem:
poczytaj co to jest register_globals. przedrostek (int) oznacza ze zmienna zostanie skonwertowana na liczbe stala, czyli link postaci: xxxx.php?strona=1&button=5 -> button = 5 xxxx.php?strona=1&button=5.5 -> button = 5 xxxx.php?strona=1&button=5aa -> button = 5 xxxx.php?strona=1&button=a5 -> button = 0 (tak 0, to nie blad). W linku jest tez & zamiast & - jest to wymagane dla prawidlowego XHTML, mam nadzieje ze wiesz co to validator, jezeli nie o tym tez jest na tym forum duzo. Ten post edytował slash^ 30.12.2007, 15:30:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 22:30 |