![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Witam,
właśnie na własne potrzeby napisałem prościutką klasę pagera. Nie posiada metody generującej kod HTML - ten element wykonywany jest już w samym widoku. Klasa lekka, a co za tym idzie szybka. Do konkstruktora przekazujemy aktualnie wyświetlaną stronę oraz liczbę wszystkich stron. // EDIT: dodałem statyczną metodę (calculateTotal()) obliczającą liczbę stron potrzebnych do paginacji
oraz przykład zastosowania. W kontrolerze:
W widoku:
Ten post edytował phpion.com 30.12.2007, 10:33:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 640 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2003 Skąd: Międzyrzecz/Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wnosi nic nowego jak pozostalem klasy paginacji...
@normanos: Jak ty widzisz tutaj zachowanie helpera? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Nie wnosi nic nowego jak pozostalem klasy paginacji... No a niby co ma wnosić? Nie posiada nic poza konstruktorem i getterami. Mi w zupełności taka klasa wystarcza. @normanos: Jak ty widzisz tutaj zachowanie helpera? No pewnie na podobnej zasadzie jak przedstawiony widok. Helper po prostu by generował podobny kod. Ja jednak pozostanę przy obecnej wersji tj. dołączaniu powyższego kodu jako widoku. Naprawdę nie wiem co z nim jest takiego "be". |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 09:32 |