![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Zastanawiam się, czy nie wprowadzić trochę innej aktywacji konta, zakładając, że standardowa to klikanie w link aktywacyjny w mailu. Ta nowa miałaby polegać na wysłaniu maila na np activation@example.com z maila, który podaliśmy przy rejestracji. No ale właśnie. Zdania nt. wygody są podzielone... i to grubo. Jednym niewygodnie i niestandardowo (czyli wybija z rytmu), drugim sie podoba - wygodniej. Od strony technicznej: cron co 30 sec na logowanie imapem na skrzynkę bota i jest (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Chciałbym poznać Wasze opinie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
@tiraeth
Hmmm w takim razie po co w ogóle bawić się w aktywację konta? Zawsze wydawało mi się, że aktywowanie konta poprzez linki przesłany na maila zapobiega rejestrowaniu kont na fikcyjne adresy mailowe. Konta takie są nieaktywne i zapewne po jakimś czasie samoczynnie usuwane. W rozwiązaniu przedstawionym przez Ciebie user zaraz po rejestracji ma możliwość wpisania kodu aktywującego. Można więc założyć masę kont na przeróżne adresy mailowe więc znika kontrola nad fikcyjnymi kontami. PS: chyba, że źle zrozumiałem Twój pomysł |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm w takim razie po co w ogóle bawić się w aktywację konta? Zawsze wydawało mi się, że aktywowanie konta poprzez linki przesłany na maila zapobiega rejestrowaniu kont na fikcyjne adresy mailowe. Link aktywacyjny utrudnia spam, ale nie zapobiega jemu ani fikcyjnym emailom. Zresztą ostatnio już zauważyłem, że na niektórych serwisach sobie te kliknięcie darują i jak dla mnie chwała im za to. Ten post edytował sf 29.12.2007, 16:24:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 01:22 |