![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 3 Dołączył: 3.04.2007 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Witam mam problem otoz mam strone z formularzem imie nazwisko email i chce zrobic tak gdy ktos wypisze dane wszystkie wyłącznie z email to wysle na podany email list aktywacyjny z linkiem do aktywacji i jak ktos kliknie to na stronie głównej pokaże sie na liście dodanych użytkowników jak to zrobic ? dziękuje za pomoc
skrypt jest oparty na php i mysql Ten post edytował icetab 17.09.2007, 16:16:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wychodzę z założenia że nikomu by się nie chciało bawić w takie duperele.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Wychodzę z założenia że nikomu by się nie chciało bawić w takie duperele. W takim razie po co bawisz się w aktywację przez e-mail? Wydaje mi się, że robienie jakiegoś pseudo zabezpieczenia tylko po to żeby utrudniło życie użytkownikowi mija się kompletnie z celem. Jeśli już robi się aktywację to tak aby była trudna do złamania. Dopasowanie 32 znakowego hasła jest zdecydowanie bardziej pracochłonne (brute force?) niż wpisanie samego id (to już totalna porażka) czy id + daty rejestracji. PS: Jakie masz podejście do bezpieczeństwa formularzy? Wychodzisz "z założenia że nikomu by się nie chciało bawić w takie duperele" jak próby włamania? Ten post edytował phpion.com 28.12.2007, 11:08:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.09.2025 - 22:13 |