![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 3 Dołączył: 3.04.2007 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Witam mam problem otoz mam strone z formularzem imie nazwisko email i chce zrobic tak gdy ktos wypisze dane wszystkie wyłącznie z email to wysle na podany email list aktywacyjny z linkiem do aktywacji i jak ktos kliknie to na stronie głównej pokaże sie na liście dodanych użytkowników jak to zrobic ? dziękuje za pomoc
skrypt jest oparty na php i mysql Ten post edytował icetab 17.09.2007, 16:16:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Dodatkowa kolumna w bazie danych user_active z wartosciami 1 lub 0.
2. Wysłanie maila z linkiem gdzie w ?active będzie podany hash md5 z haslem 3. Na stronie, po kliknięciu linka, sprawdzasz czy hash z ?active = hash(user_password_z_bazy) - jesli tak, to zmieniasz user_active na 1, jesli nie, to nic nie robisz, przekierowujesz na index. 4. Na stronie wyswietlasz userow, ktorzy maja user_active=1 malejaco wedlug daty. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
3. Na stronie, po kliknięciu linka, sprawdzasz czy hash z ?active = hash(user_password_z_bazy) - jesli tak, to zmieniasz user_active na 1, jesli nie, to nic nie robisz, przekierowujesz na index. Wg mnie wystarczy zwykły link aktywacyjny bez żadnych dodatków. Np activation?userid=11 A w polu user_active z 0 zmieniło by się na 1 i koniec ceregieli. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 17:58 |