![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam taki problem robie sobie switch'a w ktorym jest edytowanie i aktualizowanie postow lecz gdy przechodze to edycji postow pokazuje sie tez form z glownej strony tam gdzie sie dodaje nowe posty i dziala,przeszkadza mi to estetycznie i przez to edycja nie dziala poprawnie(przynajmniej mam nadzieje ze to jest przyczyna).
Tzn chodzi o to ze w momencie gdy wywoluje klase czyli:
W podstronie edycji jest niepotrzebna 1 funckja a mniej wiecej $ksiega->Dodaj_wpis ktora wyswietla form z dodawaniem postow, i teraz moje pytanie jest nastepujace jak to usunac z podstrony edycji?? Mam teraz zrobic EXTENDS mojej klasy i uniewaznic funckje ktore mi przeszkadzaja? Jesli ktos jest zainteresowany pomoca i chce zobaczyc klase to: PLIK KLASY ZNAJDUJE SIE TUTAJ:KLASA |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popieram stanowisko kolegi phpion.com. To, co chcesz osiągnąć jest technicznie możliwe, ale niewłaściwe z założenia i świadczy o błędach w projekcie. Piszesz, że dopiero zaczynasz przygodę z OOP. Więc zancznij od lektury jakiegoś podręcznika / tutoriala o PROJEKTOWANIU (nie programowaniu) OBIEKTOWYM. Wtedy zrozumiesz, czm są obiekty, ich własności i metody. Na czym polega hermetyzacja, hierachia klas i dziedziczenie. Jak opanujesz te podstawy, to ich implementacja w dowolnym języku OOP nie sprawi ci trudności.
Pozdrawiam i powodzenia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 12:09 |