Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> IE8 i przestrzeganie standardów
Kildyt

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam użytkowników!

Przeczytałem news na www.dobreprogramy.pl odnośnie nadchodzącej IE8. Oto link: klik.
Może z jednej strony dobrze, że IE w końcu będzie przestrzegał standardów, ale według mnie to jest absurd żeby webmasterzy dodawali jeszcze kolejny znacznik specjalny dla IE. Przecież jak micro$oft zrąbał silnik IE, to przecież nie webmasterzy mają za nich ponosić konsekwencje.

Jak podchodzicie do tej sprawy?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
dadexix

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

podłączę się do tematu... używam FF3 w wersji beta2... widzę że ta przeglądarka chce tak się trzymać strandardów że głowa mała... to co nie zgodne ze standardem.... rozjeżdża się/psuje wygląd itd.... czy to tylko "błąd"(gdyby takie robili błędy to internet był by piękny - webmaster patrzy na strone.. wkoncu dojdzie do tego że ma ją zrobić tak jak powinna być...) w becie? z tym że w wersji Beta1 te "nie standardowe" rzeczy wyświetlane były jak w np. firefox 2 czy firefox 1.5... a widzę kilka innych różnic(ułatawijących życie) między firefoxem beta1 a beta2...

Czy ff3 chce polepszyć "na siłę" jakość tego co robią "web majstrowie"(ahhh jak ja lubie słowo majster.... master, magister itd. dla mnie to to sam - majster)?

Nawet to forum - które powinno być robione jako przykład dla innych - wszystko pięknie zgrabnie i tak jak powinno być - rozjeżdża się na tym ff(dokladniej to miejsca z bb - code,php,html itd.)

Ten post edytował dadexix 22.12.2007, 01:55:45
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.10.2025 - 09:45