![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem. Do dyspozycji mam 2 bazy danych na jednym serwerze, i potrzebuję uzyskać dostęp do danych z obu baz z poziomu jednego skryptu.
Ten temat był już poruszany w podobnym wątku. Tam problem został rozwiązany - u mnie nie działa. Co robię źle? Połączenie jest uzyskiwane w następujący sposób. Jeden includowany plik conn.php:
Oraz drugi includowany plik conn2.php:
I używam metody z wcześniej wrzuconego wątku:
I niestety - nie działa... ![]() Wywala błąd: SELECT command denied to user 'nazwa_uzytkownika_z_pierwszego_polaczenia'@'******.netart.pl' for table 'firmy' Proszę, pomóżcie, naprawdę nie wiem jak sobie z tym poradzić... Z góry dzięki ![]() Ten post edytował cezet 20.12.2007, 15:12:02 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serwery najczesciej nadaja ograniczenia uzytkownikom co do dostepu do baz danych. Nie mozna np. z poziomu zwyklego SQL'a tworzyc baz (trzeba korzystac z cPanelu, DirectAdmina). Takie same ograniczenia dotycza poslugiwania sie bazami danych. Nie wiem czy na tym serwerze sa tez takie ograniczenia, ale po bledzie pewnie tak. Jak chcesz sprawdzic czy dobrze dziala, to zainstaluj na localhost jakis serwer (np. AppServ) i wtedy zobacz czy skrypt dziala, bo user ma pelne prawa do baz.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 23:15 |