![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam takie kodzik
rozbija mi on tekst na poszczegolne frazy, dalej funkcja sprawdz sprawdzam czy mam w bazie rekord z dana fraza i tak podlikowuje sobie artykuly. Chcialby do tego ograniczyc aby zostawil w spokoju tagi html'a bo niszczy mi kod (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Ktos ma jakas koncepcje ?
Powód edycji: Dodałem bbcode. @drPayton
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz taką fajną funkcję stip_tags oraz htmlspecialchars, chodzi o to, że powiedzmy, że masz coś takiego: Kod <p style="text-align:center;">elo elo, joł ziomalek, <strong>co tam porabiasz</strong>, idź do domu, nie mam czasu, pomagam koledze na forum, bo mu się coś jebie ze skryptem, bla bla bla bla....</p> I masz to pod zmienną powiedzmy $trescI teraz żeby tagi były "ojszczane" to robisz:
P.S.: Może teraz Ci trochę pomogłem. skoro najpierw usunąłeś tagi to co później zamieniasz na znaki specjalne?... poza tym autor tematu wyraźnie napisał ze to nie jest rozwiązaniem. ~pieto Wiadomo ze w tekście nie możemy używać takich znaków specjalnych jak < i > dlatego w tekście są one unikalne i to właśnie między nimi jest kod html otaguj wszystko co znajduje sie między > i < Kod #>(.*?)<#si Edit Poczytaj także o preg_match_all" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i preg_match" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Ten post edytował b_chmura 18.12.2007, 22:25:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 16:46 |