![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 10.03.2005 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
do testowania skryptów php używam lokalnie zainstalowanego serwera Krasnal. Dziś dodałam sobie biblioteki do działania na bazie Oracle. Zrobiłam funkcję w której jest coś takiego:
i zrobiło mi się jakoś tak dziwnie, że skrypt mogę wywołać tylko raz i on zadziała zgodnie z oczekiwaniem, niestety jak go odświeżę, czy też wywołam drugi raz, to zachowuje się tak jak by nie mógł się załadować. Dopiero, gdy zrestartuje apacha to mogę powtórnie wywołać plik. O co w tym może chodzić? Jak mogę zanalizować problem? W pewnym momencie wyskoczył mi nawet komunikat: Wystąpił problem z aplikacją apache.exe i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty. AppName: apache.exe AppVer: 0.0.0.0 ModName: ntdll.dll Wydaje mi się, że aplikacja nie została zamknięta i działała dalej, ale nie ten plik w którym próbuje użyć połączenia do bazy oracle. Cały skrypt jest dość długi dla tego go nie wkleje, ale jak by była taka potrzeba to i owszem, wtedy go wkleję |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 32 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłem listę plików PHP5 i już wiem - php5apache.dll jest dostosowana do Apache 1, a ty masz Apache 2.2. Musisz użyć php5apache2_2.dll:
Kod LoadModule php5_module c:/Program Files/PHP/php5apache2_2.dll
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 10.03.2005 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłem listę plików PHP5 i już wiem - php5apache.dll jest dostosowana do Apache 1, a ty masz Apache 2.2. Musisz użyć php5apache2_2.dll: Kod LoadModule php5_module c:/Program Files/PHP/php5apache2_2.dll Dokładnie tak mam wpisane, a właściwie wpisałam teraz: LoadModule php5_module c:/Progra~1/PHP/php5apache2_2.dll i dostałam nowy komunikat: PHP Startup: Unalble to load dynamic library 'c:\Program Files\PHP\ext\php_mysql.dll' - Nie można odnaleźć określonej procedury. Dodam, że pod tą ścieżką mam plik php_mysql.dll OK. Na razie zakomentowałam to rozszerzenie, dzięki za pomoc. Ten post edytował Olimpia_ona 16.12.2007, 21:40:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 01:31 |