Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [php][mysql] projekt PHP, pomoc potrzebna
miffy
post 13.12.2007, 08:09:05
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam
Musze zrobić projekt w PHP. Połączony z bazą danych, MySql i te sprawy a ja jestem całkowicie zielona w tym temacie. Nie mam za wiele czasu, by uczyć sie wszystkiego od podstaw. Przeglądałam kursy online ale jest tego bardzo dużo i ciężko wyłapac mi tylko to, czego potrzebuję. Chciałabym wiedzieć od czego zacząć, jak w ogóle się do tego zabrać. Może podpowiecie coś?

Projekt to: Przeglad samochodu. Klient informuje przez WWW dealera: dane klienta, dane samochodu i przebieg oraz prosi o ustalenie terminu przegladu – proponujac jakis wlasny termin. Otrzymuje informacje o zatwierdzonej godzinie i dacie przegladu. Mozna dolaczyc dane postoju samochodu do odbioru przez stacje serwisowa.

Oczywiście nie licze, że ktos to zrobi za mnie (choć jakby gdzieś był jakiś gotowiec w tym rodzaju to bardzo to by mnie ucieszyło winksmiley.jpg ) chcę tylko wiedzieć jak sobie z tym poradzić, jak w ogóle takie cos ma wyglądać. Póki co mam stworzoną stronę z formularzem, gdzie klient wpisuje swoje dane i dane auta ale to zwykły formularz w html z niczym nie połaczony, mam także zainstalowanego Apacha, MySql itp (Krasnal). Projekt ma być prosty w miarę. Coś takiego, że klient wpisuje swoje dane, które są umieszczane w bazie danych, wybiera datę i dostaje na maila potwierdzenie lub propozucje innej daty, jesli wybrana okazałaby się zajęta.
Bardzo proszę o pomoc smile.gif

Ten post edytował miffy 14.12.2007, 07:33:30
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
1010
post 13.12.2007, 14:12:50
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
Gdyby tylko takie podejście było możliwe... nie mam podstaw, to rzucam wszystko, całą edukację najlepiej dry.gif Ale niestety tak się nie da.

Nie prawda smile.gif Po prostu trzeba mieć więcej czasu i uczyć się po kolei... To tak jakbym jutro miał być pilotem w jakimś samolocie i spytał kogoś jak się za to zabrać... To jest po prostu nierealne...

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 17:37