|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%)
|
Czy ktoś pracował na czymś takim jak freecrm? Mam problem, że użytkownicy mogą edytować nie tylko swoich klientów, ale wszystkich oraz nie pobierają mi się pliki pdf, tylko mam w przeglądarce tekst: pdf i już.
Pozdrawiam Artur Rudnicki |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%)
|
Problem jest na kilku przeglądarkach. Serwer chodzi na apachu, a kody są następuące:
<? require("db.php"); function error($fil) { return ''; } /////////////////////////// //read all file as ssi /////////////////////////// function ssi($fil) { clearstatcache(); if(file_exists($fil)) { $fd=fopen($fil,"r"); if($fd>0){ $contents = fread( $fd, filesize( $fil) ); fclose($fd); return $contents; } else return error($fil); } else{//not file return error($fil); } } function getfile($name){ $path="templates/".$name; $fd=fopen($path, "r"); $temp=""; while (!feof($fd)) { $buffer = fgets($fd, 4096); $temp=$temp.$buffer; } fclose($fd); return $temp; } $sSQL="select * from pliki where sciezka='$sciezka'"; $ret=mysql_query($sSQL); if($obj=mysql_fetch_object($ret)) { $ext=substr($obj->nazwa,strrpos($obj->nazwa,".")+1); echo $ext; $sSQL1="select mim from mime where ext='".$ext."'"; $ret1=mysql_query($sSQL1); if($obj1=mysql_fetch_object($ret1)) header('Content-Type: '.$obj1->mim); header('Content-Disposition : attachment; filename='.$obj->nazwa.''); header('Accept-Ranges: bytes'); $str='Content-Length: '.filesize($UploadFilePath.$obj->sciezka); header($str); header('Connection: close'); readfile($UploadFilePath.$obj->sciezka); } ?> Pozdrawiam Artur Rudnicki |
|
|
|
ArturRudnicki Problem z freecrm 9.12.2007, 19:24:54
ayeo Co do tych plików PDF to poprostu masz pewnie fire... 10.12.2007, 04:12:11
ArturRudnicki Niestety, nie. Po kliknięciu na link do pliku wyśw... 10.12.2007, 06:07:56
franki01 Czy takie cos pokazuje sie na kilku przegladarkach... 10.12.2007, 18:32:08
franki01 1. Uzywaj jak uzywasz kodu php.
2. echo $e... 10.12.2007, 18:55:27
ArturRudnicki Niestety, nie mam tego upublicznionego, chodzi to ... 13.12.2007, 09:00:10 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 29.12.2025 - 13:04 |