![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem, wczoraj wgralem nowe pliki na serwer i uzytkownik mojej strony napisal do mnie, ze antywir wykrywa mu trojana.. takie uwagi powtorzyly sie... ale np u mnie nic sie nie pokazuje i strona normalnie sie wyswietla (jak i u wielu innych osob).
Jak moge usunac tego trojana/wirusa? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@rafalsr: jeśli chodzi o stronę "www.rclens.pl" to cały czas masz na niej ten syf o którym piszesz.
jeśli się nie mylę to hosting masz u "tbpsh.pl" więc nie czekaj tylko puść maila do admina ze zgłoszeniem, że coś się dostało bez Twojej wiedzy i ponadpisywało pliki. potem zmień hasło dostępu w "Direct Panel" najlepiej dla bezpieczeństwa na wszystkich usługach (hasło do konta, do ftp, do reszty opcjonalnie). na koniec wyrzuć wszytskie zarażone pliki i wgraj je jeszcze raz i ustaw na nich atrybut 604 (więcej nie trzeba - Właściciel: Read & Write, Reszta: Read, Grupa: brak). jeśli będziesz mieć nadal z tym problemy to pisz, może coś innego się wymyśli. ale zgłoszenie do admina - w pierwszej kolejności. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 00:45 |