![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
jaki radzicie mi kupić komputer, laptopa czy zwykły??
i najlepiej aby mial jaki procesor , karte graficzną itp?? chce aby był tylko do robienia grafiki , pisania stron i programów:) no i jeszcze do neta:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~Sedziwoj jeśli masz laptopa to możesz go używać jako komputer stacjonarny oraz komputer przenośny.
Jeśli masz komputer stacjonarny to masz tylko komputer stacjonarny. To jest właśnie różnica. Moja żona ma laptopa ja mam stacjonarny. Ale z czasem kiedy mój komputer przestanie spełniać swoje funkcje zamienię go na laptopa prędzej niż zacznę bawić się w jego rozbudowę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~Sedziwoj jeśli masz laptopa to możesz go używać jako komputer stacjonarny oraz komputer przenośny. Jeśli masz komputer stacjonarny to masz tylko komputer stacjonarny. To jest właśnie różnica. Tylko mówisz o jednej, stacjonarny jest tańczy, masz lepszą klawiaturę i monitor oraz inne podzespoły, możesz bez kłopotu wymieniać/dodawać nowe. A mi to że nie mogę ruszyć kompa nie przeszkadza, wszędzie gdzie się nie ruszę mam dostęp do komputerów, jak nie mam to nie potrzebuję (tylko czasami). Cytat Moja żona ma laptopa ja mam stacjonarny. Ale z czasem kiedy mój komputer przestanie spełniać swoje funkcje zamienię go na laptopa prędzej niż zacznę bawić się w jego rozbudowę. No właśnie, dla Ciebie to zabawa, dla mnie to żaden problem. Chcę nowy wyświetlacz mam, chcę więcej ramu mam i to w niskiej cenie, chcę lepszą kartę graficzną, bez problemu (tylko po co, skoro ta co mam jest tania a i tak lepsza niż te z większości laptopów). Widzisz, cały problem się bierze z nieumiejętności skonfigurowania i unowocześniania komputera, ja od decyzji kupuję, przez wybór podzespołów, po kupno zajęło mi dwa dni. Więc to nie problem dla mnie. A jak kupię laptopa, bo to pewnie się zdarzy, to będzie minimum, a najważniejszą rzeczą będzie czas pracy na akumulatorach, bo jak kupię to nie po to aby sobie stał jak stacjonarny. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 19:59 |