![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
jaki radzicie mi kupić komputer, laptopa czy zwykły??
i najlepiej aby mial jaki procesor , karte graficzną itp?? chce aby był tylko do robienia grafiki , pisania stron i programów:) no i jeszcze do neta:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czemu się wszyscy jarają tymi laptopami, śmieszne jest to że czasem kupują i stoją jak stacjonarne. Tylko jest taka różnica, że stacjonarny o wiele mniej kosztuje i da się bez problemu modyfikować.
Ja korzystam ze stacjonarnego i za 3k (sama buda z flakami) mam wypasionego. Mówicie o 1GB ramu, jak dla mnie to przymało, teraz mam ponad tyle zajęte. Taki przykład z życia, kolega kupił laptopa w stanach, potem następnego roku kolejny, ostatnio (styczniu) kupił stacjonarny i co? Laptop sobie leży, używa tylko jak gdzieś wyjeżdża na dłużej. Wniosek, najlepiej mieć i stacjonarny i laptopa. Ja mam tylko stacjonarny i jakoś nie odczuwam potrzeby posiadania laptopa, jak odczuję to kupię, ale tylko wtedy jak będę mieć ku temu racjonalne powody, a nie "bo jest fajny". Co do jakości Mac'a się nie wypowiem, dla mnie za dużo marketingu i dlatego jestem bardzo sceptycznie nastawiony. Do tego nie mam problemów pod Windows'em więc nie wiem po co mam zmieniać system. Tak wiec co wybierzesz to już sam musisz zdecydować, w miarę dobra konfiguracja stacjonarnego już padła, ja bym dał 2GB ramu, bo to nie koszt (w odróżnieniu od laptopów), no i firmowa płyta ja lubię Asusa (za tą co miałem z wyrwanym kondensatorem i działał stabilnie lol). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 21:08 |