![]() |
![]() |
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Nawiązując do tematu:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=77...mp;#entry399099 Myślę że już minęło wystarczająco dużo czasu by wykrystalizowała się jakaś wspólna wizja PHP.pl - czy można by otrzymać jakieś informacje na ten temat? Ps. Możliwe że już gdzieś o tym pisaliście, patrzyłem tyklo na wortalu a ostatnio na forum nie mam czasu bywać - niestety - także proszę o wyrozumiałość (ewentualnie linki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
ok zacznijmy dyskusje:
pkt 1 Wortal: nie będę sie rozwijał cały ten punkt jest do skasowania. Nie pasuje Wam struktura katalogow - zmieńcie ją w EZ jest TAKA MOZLIWOSC - naprawde (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/exclamation.gif) !. Ja wiem niesamowite ale czy cały zarząd analizował możliwości EZ? Czy po prostu ustalone zostało ze EZ jest BE. Decyzje jest łatwo podjąć baa nawet argumenty jest łatwo napisać - ale co społeczność php dostanie w zamian?? joomle ? inne pytanie czym nowy wortal ma sie różnic pod względem funkcjonalności od obecnego? Czego obecny nie ma co ma być w kolejny? I kolejne pytanie cy Wy nie słyszeliście o THOT ? I czy Polak nie jest mądry po szkodzie ? - na te inne pytania należy sobie odpowiedzieć ... pkt 2 Społeczność cyt. "Zarząd zobowiązuje się znacznie zwiększyć starania aktywizacji całej społeczności skupionej wokół PHP.pl" ... widać to baaardzo widać w obecnym działaniu ... czekaliśmy na ten dokument ileś czasu proszę Athlan odpowiedz mi na pytanie kiedy ten dokument był gotowy ? Ja wiem .. Ty wiesz zatem uświadom resztę ... Odbieram ten punkt jak 3 miliony mieszkań pkt 3 Stowarzyszenie - oto kilka podstawowych pytan: - kto będzie Tworzyl Stowarzysznie - Kto będzie jemu przewodniczył - kto zostanie pociągnięty do odpowiedzialności za wszelkie ewentualne nieprawidłowości - wskaz mi chociaż jedna osobę w zarządzie która jest wystarczająco obowiązkowa oraz ma jeszcze więcej czasu na prowadzenie takiego przedsięwzięcia .... - czy przeanalizowano problemy dla których nie powstały poprzednie stowarzyszenia? - czy zrobiliście coś więcej prócz napisania tego punktu - co zostało uczynione od ostatniego zebrania zarządu do dziś ? pkt 3 Jestem odwiecznym wrogiem komercjalizacji php.pl lecz wiem tez ze bez tego jest ciezko... ale sposob w jaki to zostalo zrobione chociaz ostatnio (test.php.pl - zostal sprzedany za 300 PLN szacuneczek ... helion nie dosc ze wcisnie kit to jeszcze odda ksiazki ktore zalegaja w magazynie, a jezeli nie zalegaja to ich rzeczywisty koszt oddania go NAM to 150 PLN taki koszt poniesie helion .... ) sorry jak dla mnie swietna droga aby sie sprzedac prawie za darmo - trzeba bylo dac znac kupilbym 150 lizakow wieksza frajde użytkownicy forum by mieli a koszt podobny .... nie przemyślane nie skonsultowane bez sensu zrobione .... pkt 4 IRC i cale szczescie ze nic tam nie chcecie robic .... pkt 5 forum - stwierdzono iz procz reklam nic forum nie jest potrzebne - a banerki swiateczne ? a mod pomogl ? inne mody (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) a moderka i premiowanie opiekonow ... a dzial skarg i zazalen do zarzadu ... a pomyslec trzeba zanim takie cos sie napisze pkt 6 Podział ról - ehhhhhhh lanie wody ... najpierw trzeba co dzielic i miedzy kogo miec dzielic ... pkt 6 Dev - ego pomyslu nie chce komentowac ... nie dlatego ze jestem negatywnie nastawiony - poprostu jest mi obojetny sumujac: trzeba bylo jednak z kims ten dokument przeanalizowac zanim sie go publikuje - mam wrazenie ze liczyliscie na drobna korekte stylistyczno-ortograficzna ... niestety jakj dla mnei czekalismy na cos comialo byc startem - widac ze nie dosc ze jest porazka to jeszcze cofnelismy sie ... nie ma Waszej pracy nie ma Waszych celow zadan, sa malo ciekawee pomysly - nei chce analizowac Waszych programow wyborczych .... prawda jest taka ze przy kolejnej edycji tego dokumentu nalezy: ctr + a i wcisnac delete.... oraz save ... lub zostawic dla potomnych jako historie jednego sezonu ... Pozdrawiam i nastepnym razem polecam bardziej sie postarac ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:42 |