![]() |
![]() |
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Nawiązując do tematu:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=77...mp;#entry399099 Myślę że już minęło wystarczająco dużo czasu by wykrystalizowała się jakaś wspólna wizja PHP.pl - czy można by otrzymać jakieś informacje na ten temat? Ps. Możliwe że już gdzieś o tym pisaliście, patrzyłem tyklo na wortalu a ostatnio na forum nie mam czasu bywać - niestety - także proszę o wyrozumiałość (ewentualnie linki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wortal
Stworzenie mniejszej liczby kategorii nic nie da. Czemu nie posłużyć się tagami? Przecież to wygodniejsze rozwiązanie. Społeczność Pozyskiwanie użytkowników... jak? Konkrety proszę? A może nie widzicie, że mamy ponad 25 tys. userów na forum? Może nawet 1/6 z tego czasem tutaj wchodzi. Może się zająć tą grupą pierw? Dać coś, co ich zatrzyma? Stowarzyszenie Jakieś konkrety? Może plany? Kiedy coś zaczniecie działać? Jakieś podpisy? Statut? Może czas się zorientować ile czasu, pieniędzy i członków potrzeba, by takie coś szybko i funkcjonalnie założyć? Aaaa... zapomnieliście o jednym - raczej Stowarzyszenia >>PHP.pl<< się nie da założyć. Sami dobrze wiecie czemu. Komercjalizacja Sponsorowane tematy na forum? OK, ale skoro tak o tym piszecie, to czemu nie wspomnieliście o możliwości "sponsorowania" artykułów w wortalu? IRC Tak, nie chcecie zmieniać, a kilka akapitów niżej mówicie o zmianie ekipy operatorów. Paradoks? Forum Ciągle tylko szata graficzna i szata graficzna. A gdzie te mody, które miały być? Gdzie "Pomógł mi"? Gdzie automaty do przedrostków i (hint, hint) wyświetlanie podobnych tematów przy próbie założenia nowego? Przecież TO właśnie usprawnia działanie forum, a nie "dizajn". Podział ról "Dziel i rządź". Pomysł OK, jestem ciekawy wykonania. Czy nie będzie to wyglądało w sposób następujący: Ja tu moderuję, wypad dziadu! Dev I tym punkcie podsumuję całość. Zróbcie coś na wzór RubyForge/SourceForge i dorzućcie do tego forum. Będzie aktualne (newsy, blogi), dla deweloperów (projekty), dyskusyjne (forum), społecznościowe (grupy dev, profile) oraz IRCowe. I tyle zrobiliście przez ponad miesiąc? (Lub dwa, licząc od 5.10...) Ten post edytował tiraeth 6.12.2007, 20:12:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 08:47 |