![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiatm,
chciałbym wam pokacac moje drzewko drad-and-drop oparte na porototype.js i script.aculo.us. http://weblog.axent.pl/examples/js.drag-drop-tree/ Wymaga jeszcze sporo pracy, miedzy innymi: - wstawianie elementow nie tylko 'pod', ale i 'za' - expandAll - collapseAll Mile widziane dalsze sugestie co do rozwoju. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 10 Dołączył: 8.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Seth, wiem - pracuje jeszcze nad wrzucaniem elementu 'za danym'. Jutro powinno to działać. Alternatywą jest blokowanie ROOTa przed przeciaganiem - dzieki temu bedzie mozna wrocic do stanu wyjsciowego.
Edit: Dodałem właśnie wstawianie elementu 'za danym'. Jezeli ikonka folderu ma ramke tylko pod to przenoszony element zostanie wstawiony _za_. Jezeli ikonka folderu ma ramke pod i z prawej to element zostanie wstawiony _pod_. Dodałem callback z wywolaniem AJAX po przeniesieniu elementu. Odświeżam temat - drzewko js jest już prawie na wykończeniu. Pozwala obecnie na: - upuszczanie elementu pod danym elementem - upuszczenie elementu za danym elementem (można to wyłączać) - serializację struktury drzewa - dodanie callbacków przed i po upuszczeniu elementu - pare innych Bardzo proszę o uwagi i sugestie co do rozwoju funkcjonalności. Ten post edytował prond 5.12.2007, 14:00:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 20:15 |