![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
jaki radzicie mi kupić komputer, laptopa czy zwykły??
i najlepiej aby mial jaki procesor , karte graficzną itp?? chce aby był tylko do robienia grafiki , pisania stron i programów:) no i jeszcze do neta:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam laptopa. Jak stoi w domu to jest jak stacjonarny, tyle, że energooszczędny, a jak chcesz gdzieś gdzieś zabrać komputer to nie porówniania (jedyna wada - nie ma miejsca w którym nie byłoby komputera - zawsze możesz zabrać ze sobą).
Co do tego jaki lapek to już kwestia wyboru. W sumie myślę, że rozsądnie będzie kupić coś z dwoma rdzeniami, nie będę Cię na rzaden konkretny nakręcał, ale dwa rdzenie raczej powinny być. Tak samo w sumie nie będe sugerował 64 czy 32 bity, też kwestia swobodnego wyboru dzisiaj wciąż. Pamięc conajmniej 1GB, niezależnie jaki komputer. A dalej to już naprawdę kwestia wolnego wyboru (oczywiście lepiej kupować sprzęt markowy a nie niemarkowy, nie tylko dla marki). Osobiście mam Toshibe i jestem w zadowolony, pomimo iż troszkę jest jak na moje wymagania zbyt delikatna (np. ThinkPad eliminuje ten efekt w 100%). Widuje ludzi z Macami i wszyscy sobie chwalą. Jak tak sobie czytam i przeglądam to też muszę przyznać, że coś w tym Macu musi być. Tylko, że jest za drogi. I wbrew pozorom Mac stawia na jakość, a nie na eyecandys. Popatrzcie na MacBooki (nie Pro, tylko zwykłe). Display jakoś 13/14' a w środku c2d 2000MHz, 2Gb ramu takie tam. Wszystkie inne firmy muszę kusić dużym ekranem i takimi bajerami, ale nie Mac, bo oni stawiają na jakość. Taka jest prawda. A Leopard ponoć po prostu wymiata. I choć mój Linux też wymiata, to jakbym miał kasę brałbym MacBooka (tym bardziej, że jak poczytasz specyfikacje, cena nie jest tylko za markę). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 08:09 |