![]() |
![]() |
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Nawiązując do tematu:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=77...mp;#entry399099 Myślę że już minęło wystarczająco dużo czasu by wykrystalizowała się jakaś wspólna wizja PHP.pl - czy można by otrzymać jakieś informacje na ten temat? Ps. Możliwe że już gdzieś o tym pisaliście, patrzyłem tyklo na wortalu a ostatnio na forum nie mam czasu bywać - niestety - także proszę o wyrozumiałość (ewentualnie linki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze, wiem, że tiraeth jest porywczy, ale że członek zarządu wdaje się w takie zaczepki?
Panowie (obaj) takie dyskusje to na priv. Jak to się ma do zewnętrznego wizerunku PHP.pl, jeśli zarówno przyjaciel PHP.pl jak i członek zarządu traktują siebie nawzajem jak dzieci? Jeśli o mnie chodzi, to powiem, że niepokoi mnie ta cała sytuacja z Roadmapem. Faktem jest, że stary Zarząd robił niewiele, ale też nic nikomu nie obiecywał. Natomiast nowy Zarząd tworzy Roadmap już 3 miesiąc mimo, że jest on podobno gotowy. Tak się nie robi... Próbujecie zrobić jeden ogromny krok, zaskoczyć społeczność setką ficzerów naraz. Z doświadczenia wiem, że gdy próbuje się właśnie w ten sposób coś zrobić, to rzadko kiedy coś z tego wychodzi. Nie dociera do was też, że społeczność nie tego oczekuje. Róbcie małe, a solidne kroki - to jest recepta na sukces w Waszym przypadku. Dlaczego nie opublikujecie Roadmapu fragmentami: np kolejno plany dotyczące każdego z serwisów. Jestem pewien, że każdy taki post wywołałby dyskusję, bo Zarząd to nie jedyne osoby, którym zależy na tym serwisie. Z perspektywy czasu widzę, że wybory to nie był dobry pomysł. Niestety pomimo dużych planów nie widzę w ogóle aktywności ani Ludvika ani Ociu. Panowie - jeśli zmieniła się wasza sytuacja życiowa, to zrezygnujcie z tego stołka i oddajcie go innym, którzy mają pomysł na organizację (to się tyczy wszystkich członków). Przed wyborami wydawało mi się, że priorytetem dla nowego Zarządu będzie Stowarzyszenie, natomiast teraz widzę, że bierze się On za rzeczy, które powinny zostać odłożone na później: konkursy, dev.php.pl (btw. moim zdaniem kompletnie nietrafiony projekt, na który PHP.pl nie ma zasobów). Jeszcze raz powtórzę: róbcie małe, a stabilne kroki. I weryfikujcie swoją obecność w Zarządzie bardzo często. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 21:36 |